Łosoś z fasolką szparagową i jajkem w koszulce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo szybkie i smaczne danie

  • 30 min

Składniki:

  • 2 filety z łososia
    300g mrożonej fasolki szparagowej (lub świeża w sezonie)
    2 jajka
    2 łyżki octu
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    vegeta
    łyżka masła
    płatki chilli

Łosoś z fasolką szparagową i jajkem w koszulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i mieszamy z masłem i płatkami chilli.
  • 2. Łososia nacieramy vegetą i smażymy z dwóch stron na rumiano.
  • 3. Do rondelka z wrzącą wodą wlewamy 2 łyżki octu. Do miseczki wbijamy jajko. W rondelku robimy wir łyżką i delikatnie wlewamy jajko. Łyżką delikatnie owijamy białko dookoła żółtka. Gotujemy 2,5 min.
  • 4. Na talerz wykładamy fasolkę, na to łososia i jajko w koszulce. Jajko solimy i pieprzymy z wierzchu.

Komentarze

Podobne przepisy