Łosoś z duszonymi porami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pory nadają potrawie słodkawego smaku. Lekkie danie na obiad.

  • 45 min

Składniki:

  • 2 filety z łososia
    1 cytryna
    Sól, pieprz
    Przyprawa do ryb
    2 pory
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła
    1 kostka bulionu drobiowego
    1 kubek śmietany 18%
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś z duszonymi porami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z łososia umyć i skropić sokiem z cytryny, odstawić na pół godziny. Następnie oprószyć solą i przyprawą do ryb i wstawić do piekarnika na ok. 20 minut.
  • 2. Na patelni rozgrzać masło i przesmażyć na nim pory pokrojone w krążki. Gdy pory się zeszklą dodać posiekane ząbki czosnku i chwilę posmażyć. Następnie wlać bulion przygotowany z kostek rosołowych ,a następnie śmietanę. Wszystko przyprawić solą i pieprzem.
  • 3. Upieczonego łososia wyjąć z piekarnika a na nim ułożyć duszone pory. Można podać z pieczonymi ziemniaczkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować