Łosoś z cebulą

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ponieważ moje dzieci nie jadają ryb, tę potrawę gotuję tylko wtedy, gdy nocują u babci i dziadka, a my z mężem mamy czas tylko dla siebie.

Składniki:

  • ● ok. 60 dag fileta z łososia
    ● 2 duże cebule
    ● 2 ząbki czosnku
    ● papryka chili
    ● 2 łyżki sosu sojowego
    ● 2 łyżeczki płynnego miodu
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● natka pietruszki
    ● oliwa z oliwek do smażenia
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Filet z łososia

Łosoś z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieramy.
    Z chili usuwamy
    gniazdo nasienne. Cebule
    kroimy w półplasterki,
    a czosnek i chili w plasterki.
    Cebulę rumienimy na
    rozgrzanej oliwie. Dodajemy
    czosnek i chili. Dusimy
    ok. 10 minut. Wlewamy 1/2
    szkl. wody, sos sojowy
    i miód. Mieszamy i jeszcze
    chwilę dusimy.
  • 2. Łososia myjemy, osuszamy
    i dzielimy na porcje.
    Oprószamy solą i pieprzem.
    Smażymy na oliwie.
    Skrapiamy sokiem z cytryny
    i posypujemy natką. Podajemy
    z cebulą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować