Smaczna przekąska serwowana bardzo często na domowych imprezach. Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Smakuje na ciepło i na zimno. U mnie częste rozwiązanie na drugie śniadanie do pracy.
25 min
Dla 8 osób
Łatwy
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
300 g łososia wędzonego
½ szklanki posiekanego zielonego koperku
2 łyżki masła
Łosoś wędzony z koperkiem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na blaszce rozwijam ciasto francuskie z obu stron nacinam paski co ok 2cm ( nacięcie długości 8 cm)
Na środek układam kawałki wędzonego łososia. Na górę ryby daje po trochę masełka i posypuje drobno posiekanym zielonym koperkiem. Zakładam paski z jednej i drugiej strony i zwijam te paski.
2.Dajemy do nagrzanego piekarnika (180 st) pieczemy ok 25 min. Aż ciasto mocno się zarumieni.
Komentarze