Łosoś wędzony z koperkiem w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Smaczna przekąska serwowana bardzo często na domowych imprezach. Szybka i bardzo prosta w przygotowaniu. Smakuje na ciepło i na zimno. U mnie częste rozwiązanie na drugie śniadanie do pracy.

  • 25 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    300 g łososia wędzonego
    ½ szklanki posiekanego zielonego koperku
    2 łyżki masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Łosoś wędzony z koperkiem w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś wędzony z koperkiem w cieście francuskim 1. Na blaszce rozwijam ciasto francuskie z obu stron nacinam paski co ok 2cm ( nacięcie długości 8 cm)
    Na środek układam kawałki wędzonego łososia. Na górę ryby daje po trochę masełka i posypuje drobno posiekanym zielonym koperkiem. Zakładam paski z jednej i drugiej strony i zwijam te paski.
  • Łosoś wędzony z koperkiem w cieście francuskim 2. Dajemy do nagrzanego piekarnika (180 st) pieczemy ok 25 min. Aż ciasto mocno się zarumieni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Koper Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować