Łosoś w sosie serowo-bazyliowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Łosoś duszony na parze w delikatnym sosie na bazie twarożku i świeżej bazylii.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 dag fileta z łososia
    ćwiartka limonki
    sól morska
    pieprz kolorowy
    2-3 łyżki twarogu
    2-3 liście bazylii

Łosoś w sosie serowo-bazyliowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia nacieramy solą i pieprzem.
  • 2. Bazylię drobno siekamy, mieszamy z serkiem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Filet kładziemy na foli aluminiowej, obkładamy kawałkami limonki. Przykrywamy twarożkiem. Szczelnie zawijamy folią. Gotujemy na parze około 20 minut.

Porady

Podajemy z ulubionymi warzywami np. fasolką szparagową lub brokułem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy