Łosoś w sosie jogurtowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Tak bardzo delikatny i aromatyczny łosoś polecany jest w szczególności osobom będącym na diecie. Sos sprawia, że łosoś będzie o wiele bardziej smaczny i lekkostrawny.

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag filetów z łososia

    Duży jogurt naturalny

    2-3 łyżeczki przyprawy tzatziki

    Łyżka ziół prowansalskich

    Cytryna

    Przyprawa do ryb

    Szklanka ryzu

    Olej

Łosoś w sosie jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z łososia umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny i obsyp przyprawą. Odstaw na około godzinę , aż smak się przegryzie. Po tym czasie natłuścić go olejem,owiń w folię i wstaw do piekarnika z funkcją grillowania w temperaturze około 200-180 stopni i piecz jakieś 20-30 minut.
  • 2. Jogurt wymieszaj z przyprawą tzatziki i ziołami.
  • 3. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Wyłóż porcję na talerze, kładź łososia i polej sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy