Łosoś w papilotkach z cytryną i koperkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min

Pyszne i proste danie dla 2 osób.

  • 25 min

Składniki:

  • dla 2 osób:

    dwa kawałki łososia (filet),
    kilka plasterków cytryny,
    kila gałązek koperku,
    sól, pieprz, granulowany czosnek,
    papier do pieczenia

Łosoś w papilotkach z cytryną i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z papieru do pieczenia wyciąć prostokąt na tyle duży, by dało się w niego zawinąć rybę. Każdy kawałek ułożyć na osobnym kawałku papieru, przyprawić, nałożyć plastry cytryny i koperku. Zawinąć szczelnie w ciasną paczuszkę, piec w 180 stopniach ok. 25 minut.

Komentarze

Podobne przepisy