Łosoś w galarecie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 4 dzwonki z łososia
    4 łyżeczki żelatyny
    Mała puszka groszku
    Bulion warzywny:
    2 małe pietruszki
    2 pory
    1 średni seler
    1 cebula
    3 łyżki masła
    8 ziarenek czarnego pieprzu
    4 ziarenka ziela angielskiego
    1 liść laurowy
    2 marchwie
    sól i pieprz

Łosoś w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Warzywa zalać 1,5 l wody,dodać przyprawy i gotować na wolnym ogniu 40 min. Następnie dodać obraną,pokrojoną w grube krążki i zarumienioną na maśle cebulę i gotować jeszcze pół godziny. Przecedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać żelatynę rozrobioną w gorącej wodzie,dobrze wymieszać. Marchew pokroić w kostkę.

    Łososia zagotować na parze.

    Do salaterek dać po porcji łososia,trochę marchwi i groszku,zalać bulionem,odstawić do lodówki do zestalenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy