Łosoś w cytrynowym awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotowac na twardo,Po ugotowaniu ostudzic , obrac , oddzielic żółtka od białek.Żółtka pognieśc widelcem i zmieszac z 4 łyżeczkami majonezu, to samo zrobic z białkami, obydwie pasty lekko posolic,
2.Awokado przeciąc wzdłuż na połówki , usunąc pestke i wyjąc miąższ tak aby nie uszkodzic skórki.Miąższ pokroic na małe kawałeczki i podzielic na dwie cześci ,jedną cześc dodac do pasty z żółtek a drugą do pasty z białek i wymieszac .
3.Tak przygotowanymi pastami smarujemy plastry łososia - jedną strone pastą z żóltek a drugą z białek ,wierzch posypujemy pieprzem i plastry zwijamy w rulonik z jednej i z drugiej strony.Ruloniki łososia wkładamy do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado. Ozdabiamy sałatą zieloną lub zieloną pietruszką. .
Porady
łosoś jest pyszny jeżeli włożymy go na troche do lodówki.
Komentarze