Łosoś w cytrynowym awokado

0 (0 ocen)

  • 60 min

Połączenie majonezu z jajkami oraz łososiem i awokado daje pyszną przystawke na różne okazje .

  • 60 min

Składniki:

  • 2 szt,awokado, 4 jajka , 8 łyżeczek majonezu , cytryna , 6 plastrów łososia wedzonego, sól ,pieprz mielony. Sałata do przystrojenia.

Łosoś w cytrynowym awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowac na twardo,Po ugotowaniu ostudzic , obrac , oddzielic żółtka od białek.Żółtka pognieśc widelcem i zmieszac z 4 łyżeczkami majonezu, to samo zrobic z białkami, obydwie pasty lekko posolic,
  • 2. Awokado przeciąc wzdłuż na połówki , usunąc pestke i wyjąc miąższ tak aby nie uszkodzic skórki.Miąższ pokroic na małe kawałeczki i podzielic na dwie cześci ,jedną cześc dodac do pasty z żółtek a drugą do pasty z białek i wymieszac .
  • 3. Tak przygotowanymi pastami smarujemy plastry łososia - jedną strone pastą z żóltek a drugą z białek ,wierzch posypujemy pieprzem i plastry zwijamy w rulonik z jednej i z drugiej strony.Ruloniki łososia wkładamy do skropionych sokiem z cytryny skórek awokado. Ozdabiamy sałatą zieloną lub zieloną pietruszką. .

Porady

łosoś jest pyszny jeżeli włożymy go na troche do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy