ŁOSOŚ W CYTRYNOWO KOPERKOWYM SOSIE

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Łososia bardzo lubię, mogłabym się nim zajdać codziennie, tak podany jest pyszny

  • 30 min

Składniki:

  • 30 dag filetu z łososia
    sól
    świeżo mielony pieprz
    1/2 cytryny
    3 łyżki masła z czosnkiem
    pól peczka koperku
    200 ml śmietany 12%
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Sos koperkowy

Łosoś w cytrynowo koperkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z łososia oprószamy dokładnie solą i pieprzem, zawijamyw folię
    aluminiową, podpiekamy ok 15 minut w temp 170 st. po tym czasie odkrywamy,
    zapiekamy jeszcze ok 3 minut. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy
    wyciśnięty sok z cytryny, dokładamy drobno posiekany koperek oraz
    śmietanę, dobrze mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Koper Łosoś

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować