Łosoś w cieście francuskim

0 (0 ocen)

  • 20 min

To lubimy , często robiłam takiego łosia , tylko jako przystawkę , pokrojonego w plasterki .Dziś serwowałam większe kawałki na danie główne . Do tego sos koperkowy z odrobina czosnku . zapewniam pyszne .

  • 20 min

Składniki:

  • ciasto francuskie

    1/2 kg kapusty kiszonej

    1 cebula

    1 łyżka masła klarowanego

    4 kawałki łosoś filet

    sól morska

    jogurt grecki 1kubek

    koperek 2 pęczki

    majonez 2 łyżki

    czosnek 1 ząbek

    liść laurowy

    ziele angielskie

    pieprz'
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś w cieście francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obgotowujemy z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego.

    Cebulę obieramy i siekamy. ugotowaną kapustę odciskamy. Na maśle podsmażamy cebulkę . dodajemy kapustę i smażymy chwilę . Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Pod koniec smażenia dodajemy posiekany koperek.

    Łososia myjemy osuszamy odcinamy skórę.

    Ciasto francuskie kroimy na 4 prostokąty. Na ciasto kładziemy kapustę na nią łososia solimy z wierzchu. Nakrywamy ciastem i zlepiamy .

    Wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 30 min . Pieczemy w 190 stopniach.

  • 2. Robimy sos. Mieszamy jogurt z majonezem. Solimy do smaku. Dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek. Mieszamy. chłodzimy. Upieczonego łososia podajemy z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować