Łosoś w cieście filo

  • wyświetlono: 412 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Tak przygotowany łosoś smakuje wyśmienicie tylko na ciepło. Pasuje doskonale do wigilijnego stołu jak i wielu innych towarzyskich spotkań.

2018-06-09-16-53-32
  • 45min

Składniki

1 opakowanie ciasta filo
1 duży filet z łososia
12 płaskich łyżeczek pesto

Sposób przygotowania przepisu:

Łosoś w cieście filo

  • Łosoś w cieście filo 1. Łososia kroimy na 12 kawałków. Na każdy płat ciasta filo układamy po jednym. Smarujemy mięso ryby łyżeczką pesto. Ciasto zawijamy jak kopertę, składając przeciwległe boki do środka. Tak powstałe rybne krokiety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut.

Porady

Pamiętajmy, że potrawa powinna być serwowana wyłącznie na ciepło.
Zamiast pesto możemy użyć czosnku i masła.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

łosośw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyszybkie daniepestodanie na ciepłociasto filokolacja wigilijna

Komentarze

Podobne przepisy

łosoś w cieście francuskim

Dodane przez: EwaSidor

Łosoś w cieście francuskim

To lubimy , często robiłam takiego...

łosoś w cieście francuskim

Dodane przez: aczp1

Łosoś w cieście francuskim

Eleganckie danie na wyjątkowe okazje....

Łosoś w cieście sezamowym

Dodane przez: Iwona75

Łosoś w cieście sezamowym

Chrupiąca panierka dla ryby w stylu...

image-1xn83fx

Dodane przez: jull13

Łosoś w cieście francuskim

Duże, pieczone pierogi nadziewane...

Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim

Dodane przez: migotka28

Łosoś ze szpinakiem zapiekany w cieście francuskim

Pyszny rozpływający się łosoś pod...

Spanakopita, czyli ciasto filo z nadzieniem szpinakowo-serowym

Dodane przez: emiliana

Spanakopita, czyli ciasto filo z nadzieniem...

Ciasto filo ukrywa w sobie wielką,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE