Łosoś w cieście filo

0 (0 ocen)

  • 45 min

Tak przygotowany łosoś smakuje wyśmienicie tylko na ciepło. Pasuje doskonale do wigilijnego stołu jak i wielu innych towarzyskich spotkań.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta filo
    1 duży filet z łososia
    12 płaskich łyżeczek pesto
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne Pesto

Łosoś w cieście filo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Łosoś w cieście filo 1. Łososia kroimy na 12 kawałków. Na każdy płat ciasta filo układamy po jednym. Smarujemy mięso ryby łyżeczką pesto. Ciasto zawijamy jak kopertę, składając przeciwległe boki do środka. Tak powstałe rybne krokiety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 20 minut.

Porady

Pamiętajmy, że potrawa powinna być serwowana wyłącznie na ciepło. Zamiast pesto możemy użyć czosnku i masła.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto filo Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować