Łosoś w bulionie imbirowym z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlewamy wodę dodajemy posiekane łodyżki kolendry i połowę natki, plasterki imbiru, sos sojowy i rybny, cukier- zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy wywar 15 minut. Do wywaru dodajemy posiekane chilli, czosnek i olej sezamowy – gotujemy 5 minut.
Łososia oczyszczamy i wkładamy do gotującego się bulionu – gotujemy 5-7 minut.
W międzyczasie makaron przygotowujemy zgodnie z zaleceniem producenta, odcedzamy i odstawiamy na bok.
Kiedy łosoś będzie gotowy dodajemy natkę kolendry i posiekany szczypiorek i doprawiamy bulion do smaku solą i pieprzem.
Na 4 talerze wykładamy po porcji makaronu, na nim układamy ugotowanego łososia i wszystko zalewamy ugotowanym bulionem, posypujemy ziarnami sezamu i serwujemy, smacznego :D
Komentarze