Łosoś Teriyaki wg Buni

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Aromatyczny łosoś z klasyczną przyprawa Teriyaki- pycha .

  • 2 godz.

Składniki:

  • 2 dzwonka z łososia
    Sos Teriyaki ( ok 4 łyżki )
    pieprz mielony
    1/2 szklanki oleju
    1 łyżka masła
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś teriyaki wg buni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • łosoś 1. Dzwonka łososia posmarować sosem teriyaki - ułożyć w pojemniczku i zostawić w lodówce przykryte na kilka godzin ( ja zawsze zostawiam na noc ).
    Wyjąć . Posypać pieprzem. Oprószyć mąką . Na patelni rozgrzać olej. Dodać masło i na gorący tłuszcz kłaść rybę. Smażyć na rumiano z obu stron , przewracając ostrożnie bo łosoś jest delikatną rybą i potrafi się kruszyć .
    Podaję z makaronem ryżowym o smaku teriyaki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Japońska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować