Łosoś pod zieloną pierzynką

0 (0 ocen)

  • 30 min

Siostra mnie nauczyła przyrzadzam to wspaniale i efektowne danie

  • 30 min

Składniki:

  • *40dkg świeżego łososia,
    *1 por
    * 1 mała cebula
    * śmietana
    *sól, pieprz
    *czosnek
    *natka pietruszki
    *tłuszcz do smażenia

Łosoś pod zieloną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę oczyszczamy i filetujemy oczywiście niezwykle zwinnie i szybko ponieważ nożem do filetowania Fiskars. Pora i cebulkę kroimy w piórka, smażymy na patelni ceramicznej z niewielką ilościa tłuszczu może być oliwa, aż zmięknie. Łososia opruszamy solą i pieprzem. Na rybie układamy 1 ząbek czosnku. Wykładamy na to przysmażaną cebulę z porem ,na wierzch polewamy śmietaną, pospypujemy posiekaną natką pietruszki. to wszystko kładziemy na folię aluminiową gdzie później zawijamy i zapiekamy w szczelnie zamkniętej foli.
    Pieczemy około 10 min na 180C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy