Łosoś pod kruszonką z marchewką i porem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja podania łososia w towarzystwie paseczkowych warzyw.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 marchewki
    1 por
    pęczek świeżej pietruszki
    600 g fileta z łososia
    8 łyżek oliwy
    2 łyżki miodu
    4 łyżki bułki tartej
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pod kruszonką z marchewką i porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewki i pora umyć, pokroić w cieniutkie dłuższe paseczki.
  • 2. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, posiekać drobno.
  • 3. Filety z łososia umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, przekroić na 4 porcje.
  • 4. 3 łyżki oliwy wymieszać z miodem, bułką tartą i posiekaną pietruszką, przyprawić solą i pieprzem.
  • 5. Łososia obsmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu .
  • 6. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia skórą do dołu.
  • 7. Przygotowaną kruszonkę rozdzielić równomiernie na filetach z łososia, lekko docisnąć.
  • 8. Piec ok 6 min w 200 stopniach.
  • 9. Pokrojone warzywa przesmażyć na oliwie, następnie podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości.
  • 10. Przyprawić solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować