Łosoś pod chrupiącą skorupką

0 (0 ocen)

  • 35 min

Przepis powstał kiedy miałam straszną ochotę na rybę w trochę innym wydaniu:)

  • 35 min

Składniki:

  • filet z łososia
    bułka tarta
    1 jajko
    2 łyżki mleka
    sól
    pieprz
    sok z cytryny
    odrobina oleju lub oliwy
    frytki jako dodatek

Łosoś pod chrupiącą skorupką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę nacieramy solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą lub olejem. Odstawiamy na 15 minut do lodówki żeby się zamarynowała
  • 2. W tym czasie przygotowujemy skorupkę. Jajko roztrzepujemy, dodajemy mleko, odrobinę soli i pieprzu. Wsypujemy bułkę tartą i mieszamy na gładką masę.
  • 3. Zamarynowaną rybę obkładamy na wierzchu pastą z jajka i bułki tartej. układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180-190 stopni i pieczemy 20min. Podajemy z frytkami i lekką surówką. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy