Łosoś pieczony z warzywami w musztardowej marynacie

4.49 (177 ocen)

  • 3 godz.

Przedstawiam wam pyszny i bardzo smaczny i przede wszystkim nieskomplikowany przepis na łososia pieczonego z warzywami w marynacie z musztardy. Ryba wyszła pyszna, delikatna i wilgotna, szybko znikła, a było jej dużo :).

  • 3 godz.

Składniki:

  • płat łososia lub kilka kawałków
    żółta papryka
    czerwona papryka
    cebula
    pomidorki koktajlowe 10 sztuk
    koperek
    pół cytryny
    3 łyżki oliwy
    3 łyżki musztardy u mnie sarepska
    sól morska 2 szczypty
    odrobina świeżo mielonego pieprzu
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony z warzywami w musztardowej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet myjemy osuszamy możemy usunąć skórę, łatwiej wówczas go dzielić na porcje z całego kawałka mi go wyskórował kuzyn - dziękuje Darku :). Papryki i cebulę kroimy w grubszą kostkę, pomidorki myjemy, osuszamy.
    Musztardę mieszamy z oliwą , solą, pieprzem i 2 łyżkami posiekanego koperku oraz sokiem z połowy cytryny.
    Łososia umieszczamy w naczyniu do zapiekania dodajemy warzywa i zalewamy marynatą , wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Po tym czasie ściągamy folie i pieczemy łososia w 180 C około 40 minut, w połowie pieczenia możemy go przykryć ponownie folią, warzywa powinny być miękkie. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować