ŁOSOŚ PIECZONY Z SEREM

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Smaczne danie rybne.

  • 50 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • filet łososia ok. 75 dag
    2 łyżki soku z cytryny
    20 dag twarożku homogenizowanego
    3 łyzki siekanego koperku
    2 łyzki oliwy
    sól, pieprz

Łosoś pieczony z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet umyć i osuszuszyć, skropić sokiem z cytryny, pozostawic na ok. 20 minut.
  • 2. Rybe posypać solą i pieprzem, przełożyc do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20 minut.
  • 3. Do serka dodac sól, pieprz do smaku oraz 1 łyżkę siekanego koperku. Wyłożyć na rybę dopiec przez nastepne 10 minut.
  • 4. Po wyciągnieciu z piekarnika posypac pozostałym koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy