Łosoś pieczony z koperkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Cudownie delikatny i soczysty filet z łososia, aromatyczny od koperku...

  • 30 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 2 filety łososia
    - masło
    - koper
    - sok z cytryny

Łosoś pieczony z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia skropić cytryną, lekko posypać solą, włożyć do naczynia żaroodpornego na papierze do pieczenia, posypać dużą ilością koperku, lekko zwinąć papier i piec w 200'C tak ok 15 min, pod koniec pieczenia odwinąć papier i położyć plaster masła.
  • 2. Sałatka to mix sałat, ogórek zielony, papryka czerwona, cebula, kulki mozzarelli oraz sos miodowo-musztardowy.

Porady

Zamiast frytek można podać z ryżem.

Komentarze

Podobne przepisy