Łosoś pieczony z jabłkiem i migdałami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Łosoś jest bardzo smaczny,

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z łososia po 125 gram
    2 łyżki mascarpone
    2 duże krążki obranego jabłka
    2-3 cienkie plasterki masła
    2-3 łyżki płatków migdałowych
    pieprz biały lub kolorowy z młynka
    sok z cytryny
    jarzynka lub sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś pieczony z jabłkiem i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety skropić cytryną, oprószyć pieprzem i jarzynką. Odstawić na 30 minut. W tym czasie na dno formy żaroodpornej położyć plasterki masła. Piekarnik rozgrzać do 180 st.
    Filety posmarować dosyć grubo mascarpone. Ułożyć krążki jabłek po jednym na każdy filet. Na wierzch posypać obficie płatkami migdałowymi. Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 20 – 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować