Łosoś pieczony z ananasem w marynacie miodowej

4.5 (181 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatna, słodko-ostra rybka na piątkowy obiad :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety z łososia( każdy po ok.120 g)
    4 plastry świeżego ananasa
    3 łyżki masła
    3 łyżki miodu
    3 łyżki soku z cytryny
    2 ząbki czosnku
    3 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony z ananasem w marynacie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić w garnuszku, dodać miód, sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną natkę pietruszki. Każdy kawałek łososia przyprawić solą i pieprzem.
  • 2. Na kawałku foli aluminiowej ułożyć plaster ananasa, a na nim porcję łososia. Wierzch ryby polać porcją maślanej marynaty. Każdą porcję łososia zawinąć szczelnie folią i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec przez 15-20 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś pieczony Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować