Łosoś pieczony w ziołach toskańskich, aromatyczny, soczysty z piekarnika

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Bardzo prosty i smaczny przepis na aromatycznego łososia z piekarnika.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 60 dkg filetu z łososia
    - sól, biały pieprz, zioła toskańskie
    - olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Łosoś pieczony w ziołach toskańskich, aromatyczny, soczysty z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia oczyściłam, opłukałam i osuszyłam. Podzieliłam na porcje, każdy kawałek ryby posmarowałam delikatnie przy pomocy pędzelka olejem, posypałam z dwóch stron solą, pieprzem i ziołami.
    Kawałki ryby przełożyłam do lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego, naczynie wstawiłam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekłam bez przykrycia ok. 25-30 minut, w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.

Porady

Zamiast łososia można użyć dowolnych filetów z ulubionej ryby,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby Marynata

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować