Łosoś pieczony w pikantnej marynacie

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 25 min

Łosoś to wdzięczna ryba. Marynuje się szybko, piecze się też i pasuje prawie do każdego dodatku. Dziś chcę przedstawić nietypową, ale bardzo smaczną marynatę do łososia.

  • 2 godz. 25 min

Składniki:

  • Na 1 kilogram ryby potrzebujemy 1 kopiastą łyżkę musztardy słodkiej, 2 łyżki oleju sezamowego, 1 łyżkę octu ryżowego, 1 łyżkę sosu sojowego i sok z połówki jednej cytryny.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś pieczony w pikantnej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki sosu wymieszać w misce. Rybę pokroić na spore kawałki, włożyć do miski z sosem, obtoczyć z każdej strony i schować do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie włączyć piekarnik, nagrzać do 180 stopni. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią aluminiową i piec przez 15 minut, następnie zdjąć folię i piec przez kolejne 10 minut.

Porady

Podałam z ragout warzywnym, ale będzie dobrze komponowało się rownież z ziemniaczkami lub ryżem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować