Łosoś pieczony pod ziołową kołderką

0 (0 ocen)

  • 25 min

Moja ulubiona wersja łososia.

  • 25 min

Składniki:

  • dla 2 osób:
    2 kawałki łososia (filet),
    ok. 4 łyżeczek majonezu,
    pół łyżeczki - łyżeczka musztardy (do smaku),
    mały pęczek natki pietruszki,
    mały pęczek koperku,
    duży ząbek czosnku,
    sól, pieprz

Łosoś pieczony pod ziołową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać drobno posiekane zioła (można też rozetrzeć je w moździerzu, majonez, musztardę i doprawić. Kawałki łososia posmarować majonezem z ziołami, piec ok. 20-25 minut w temp. 200 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy