Łosoś pieczony na ryżu z ananasem i mango

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Takie danie polecam na rodzinne spotkanie, z przyjaciółmi. Ryż dobrze przyprawiony z ananasem i mango. Łosoś pyszny z nutą cytryny.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g ryżu
    3 łyżki sosu sojowego jasnego
    łyżka miodu
    sok z połowy dużej cytryny
    pieprz cytrynowy
    3 łyżki oleju z awokado
    250 g mango mrożone
    250 g ananasa mrożonego

    800 g świeżego łososia
    olej z awokado
    sól do smaku
    pieprz cytrynowy
    plastry cytryny
    natka pietruszki
    koperek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Zapiekanki

Łosoś pieczony na ryżu z ananasem i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż dokładnie kilka razy wypłukać. Ugotować w osolonej wodzie i osączyć na sicie. Przełożyć do miseczki i dodać olej z awokado, sos sojowy, miód, sok z cytryny, pieprz cytrynowy. Dodać mango, ananasa. Wymieszać dodać sól do smaku. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Ładnie wyrównać.
    Łososia oczyścić, delikatnie umyć i osuszyć papierowymi ręcznikami. Podzielić na porcje. Delikatnie posmarować olejem z awokado i oprószyć solą i pieprzem cytrynowym. Ułożyć na ryżu. Na każdej porcji łososia ułożyć po plasterku cytryny.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 - 20 min.
    Przed podaniem udekorować natką pietruszki i koperkiem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować