Łosoś na maśle

4.5 (154 ocen)

Kilka chwil i mamy pysznego łososia

Składniki:

  • 4 dzwonki z łososia
    1/2 cytryny
    sól
    pieprz ziołowa
    masło klarowne do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie łososia 1. Łososia opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny z obydwóch stron. Łososia oprószyć solą i pieprzem, natrzeć, odstawić na 15 min aby ryba przeszła przyprawami.
  • Usmażony łosoś 2. Na patelni rozgrzać masło. Smażyć łososia kilka minut z obydwóch stron na złoty kolor. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować