Łosoś muśnięty szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Pyszne ,lekkie danie

  • 60 min

Składniki:

  • 1 filet łosoś
    100g szpinak świeży
    4 łyżki masło
    3 ząbek czosnek
    1 słoiczek pesto bazyliowe
    1 duży ziemniak
    pieprz cytrynowy
    sól, koper, oliwa, olej, sól ziołowa , pieprz swieżo mielony
    przyprawa do ziemniaków
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś muśnięty szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marynata na łososia

    4 łyżki oliwy, 2 łyżki olej posiekany koper, pieprz ziołowy, cytrynowy, sól, swiezy pieprz, 2 ząbki czosnku.
    Łososia trzymamy w tej zalewie ok. godziny

    Szpinak myjemy, siekamy , na patelni roztapiamy 2 łyżki masła, dusimy szpinak, dodajemy 2-3 łyżeczki pesto i 1 szt ząbek czosnku. oprawiamy do smaku w/g uznania - odstawiamy

    Ziemniaka gotujemy w mundurkach do miekkośći w osolonej wodzie, na patelnie rozgrzewamy 2 łyżki masła i ziemniaka smażymy na rumiano z przyprawamii do ziemniaków.

    Łososia wyjmujemy z zalewy, nastawiamy piekarnik ,kładziemy na blachę polewamy lekko zalewa i pieczemy 160 stopni 20 minut

Porady

w między czasie gdy pieczemy 20 minut łososia spokojnie mozna ugotować ziemniaki i zrobić szpinak i wszystko podać razem cieplutkie ! Smacznego

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować