Łosoś marynowany w miodzie i białym winie

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Propozycja na delikatnego, smażonego łososia marynowanego w miodzie i białym winie, który będzie idealną propozycją na smakowity i pożywny obiad :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • - filet z łososia ze skórą
    - 4 łyżki miodu
    - 4 łyżki białego wytrawnego wina
    - 2 łyżki soku z cytryny
    - 2 łyżki oliwy z oliwek
    - plaster masła
    - pieprz grubo mielony
    - sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łosoś marynowany w miodzie i białym winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia wlewamy miód, białe wino, sok z cytryny i oliwę z oliwek - wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą. Filety oczyszczamy z łusek i układamy je w powstałej marynacie skórą do góry na około 2 godziny.
  • 2. Następnie na patelni rozpuszczamy plaster masła, obsypujemy ryby grubo mielonym pieprzem i smażymy je najpierw skórą do dołu, a potem odwracamy. Z drugiej strony smażymy rybę około 2 minut, a następnie podlewamy pozostałą częścią marynaty i dusimy jeszcze przez chwilę.
  • 3. Łososia podajemy z ulubionymi dodatkami. Świetnie komponuje się z kaszą i świeżą surówką. Życzę smacznego! :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować