Łosoś duszony w białym winie

  • wyświetlono: 1171 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Propozycja na delikatnego i soczystego łososia duszonego w białym winie, otulonego koperkową nutą. Rybka jest prosta i szybka w przygotowaniu, ale z pewnością ucieszy podniebienia wszystkich smakoszy ryb :)

Kasia Futka
  • 20min

Składniki

- filet z łososia
- kieliszek białego wina
- plaster masła
- sól do smaku
- pieprz czarny
- koperek suszony

Sposób przygotowania przepisu:

Łosoś duszony w białym winie

  • 1. Filet z łososia pozbawiamy skóry i dzielimy na mniejsze porcje, które oprószamy z obu stron solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Doprawione filety smażymy z obu stron przez 1 minutę na rozgrzanym maśle (możemy użyć klarowanego), a następnie zalewamy całość białym winem i posypujemy wierzch ryb koperkiem. Patelnię przykrywamy i dusimy rybę około 7 minut. Gotowego łososia podajemy z ulubionymi dodatkami np. ryżem i świeżą surówką.

    Życzę smacznego! :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyŁosoś duszony w białym winie

Komentarze

Podobne przepisy

Hochop- kurczak z granatem duszony w białym winie

Dodane przez: Armi As

Hochop - kurczak z granatem duszony w białym...

Chcę podzielić się z Wami przepisem...

Dodane przez: Anitka0804

Kaczka duszona w winie

Wyśmienita uczta dla smakoszy ceniących...

Wołowina duszona w czerwonym winie z kaszą jaglaną

Dodane przez: Reniutka

Wołowina duszona w czerwonym winie

Długo duszona wołowina rozpływa...

Pierś z indyka w delikatnym sosie

Dodane przez: emiliagotuje

Pierś z indyka z warzywami duszonymi w białym...

Pyszny charakterystyczny smak indyka...

Mięso marynowane i duszone w czerwonym winie

Dodane przez: Iwona75

Mięso marynowane i duszone w czerwonym winie

Gulasz z szynki, którą wcześniej...

image-18sf2my

Dodane przez: izulka88

Kurczak w białym winie

Mam dużo wolnego czasu, więc eksperymentuję...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE