Łosoś caprese z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Łosoś caprese z warzywami

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 opakowanie warzyw mrożonych ok. 500 g,
    - filet łososia ok. 250-300 g.
    - 1 kula sera Mozarella,
    - 2 pomidory,
    - sól, pieprz, suszone pomidory w przyprawie,
    - sok z 1/2 cytryny,
    - oliwa z oliwek.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Caprese Dania główne Ryba

Łosoś caprese z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużej formy wrzucamy mrożone warzywa, polewamy odrobiną oliwy z oliwek, solimy, przyprawiamy ulubionymi przyprawami. Na nie kładziemy rybę. Łososia przekrajamy na dwie części, posypujemy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, oliwą z oliwek. Na wierzch kładziemy w plastrach Mozarellę na przemian z plastrami pomidora. Doprawiamy ponownie solą, pieprzem, suszonymi pomidorami i skraplamy oliwą z oliwek. Pozostałe pomidory kroimy w większą kostkę i rozrzucamy na warzywach. Pieczemy ok. 30 min. w 180 stopniach do miękkości warzyw.

Porady

Aby nie wysuszyć ryby możemy ją położyć na ostatnie 15 min. pieczenia - będzie wtedy bardziej soczysta. Dla lubiących bardziej treściwe dania możemy dorzucić do pieczenia kilka ziemniaków pokrojonych w większą kostkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować