Łosoś cafe de paris z kuskusem z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Na niedzielny obiad :)

  • 40 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 porcje fileta z łososia
    2 łyżki masła
    1 łyżka przyprawy cafe de paris
    2 ząbki czosnku
    1 szalotka
    1/2 kalafiora
    1/2 papryczki chili
    1 płaska łyżeczka soli
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Łosoś cafe de paris z kuskusem z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło wymieszać z posiekaną szalotką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i nasmarować nim łososia. Rybę zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

    Kalafiora zmiksować w blenderze razem z chili i solą. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kalafiora, smażyć około 10 minut, często mieszając. Upieczoną rybę podawać z kalafiorem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalafior Łosoś Ryby Kuskus

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować