Łosiowe paluszki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Dlaczego łosiowe ? Gdy moja młodsza siostra nie chciała jeść obiadu, a akurat w tedy zrobiłam te paluszki, moja mama przejęzyczyła się i zamiast łososiowe powiedziała łosiowe. I fajna nazwa powstała.

  • 20 min

Składniki:

  • 300 gr. filetu z łososia,
    3/4 szklanki bułki tartej,
    1/2 szklanki mąki,
    2 jajka
    2 płaskie łyżeczki soli,
    przyprawy
    olej

Łosiowe paluszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy na paski, obtaczamy w mące, jajku z przyprawami i bułce tartej.
  • 2. Małe rybne kotleciki kładziemy na rozgrzanej patelni i smażymy, aż zrobią się złociste.

Porady

Jeżeli nie macie łososia to można wziąć każdą inną rybę bez ości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy