Łopatka z kurczaka w sosie barbacue

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pyszne małe kęsy,świetna imprezowa przystawka .

Składniki:

  • 1 kg łopatki z kurczaka
    sól
    na sos barbecue
    4 łyżki ciemnego sosu
    2 łyżki płynnego miodu
    2 łyżki brązowego cukru
    4 łyżki keczupu
    1/2 łyżeczki imbiru
    2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę
    sok z 1/2 cytryny
    1 łyżeczka wędzonej papryki
    szczypta chili

Łopatka z kurczaka w sosie barbacue - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka umyć,osuszyć,posypać solą.
    Wszystkie składniki sosu wymieszać ,wlać do mięsa i natrzeć dokładnie każdy kawałek,odstawić na 2 godziny.
    Po tym czasie łopatki razem z sosem przełożyć na blaszkę wyłożoną folią aluminiową i piec w temperaturze 180 stopni przez 60 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy