łopatka z kolendrą w rękawie pieczona

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Mięsa z rękawa lubię za to że są aromatyczne i soczyste. Często piekę je w niedzielę, ale przyprawiam już w sobotę, zamykam w rękawie i chowam do lodówki. Wtedy mięsko przechodzi przyprawami i smakuje jeszcze lepiej.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kg łopatki wieprzowej
    1 łyżeczka kolendry
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1/2 łyżeczki ostrej papryki
    2 ząbki czosnku
    pieprz
    sól
    2 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka z kolendrą w rękawie pieczona - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przyprawy, sól i rozgnieciony czosnek wymieszać z olejem i mieszanką natrzeć mięso. Umieścić je w rękawie do pieczenia i odstawić do lodówki na noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kolendra Łopatka Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować