Łopatka w sosie własnym

0 (0 ocen)

Pyszne mięsko jako dodatek do drugiego dania.

Składniki:

  • 4 porcje łopatki bez kości
    grzybki suszone
    2 cebule
    przyprawa Kucharek
    sól
    olej do smażenia
    pieprz czarny mielony

Łopatka w sosie własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dokładnie umyć i wysuszyć kawałki łopatki. Do garnka wlać olej rzepakowy, rozgrzać go. Na gorący olej wrzucić pokrojoną w plastry cebulę. Podsmażyć cebulę do zrumienienia. Następnie włożyć do garnka kawałki łopatki, lekko podsmażyć. Wrzucić potem grzybki suszone, posypać przyprawą Kucharek, pieprzem i solą do smaku. Smażyć do miękkości, dolewając po trochu wody. Podawać do obiadu z ziemniaczkami i surówką. SMACZNEGO !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.4 (199 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Pulpety w sosie własnym