Łopatka pieczona w ziołach

4.5 (196 ocen)

  • 2 godz. 20 min

Doskonała na ciepło jako danie obiadowe i na zimno jako domowa wędlina.

  • 2 godz. 20 min

Składniki:

  • -80 dag łopatki bez kości
    -3 ząbki czosnku

    Marynata:
    -6 łyżek oleju rzepakowego
    -2 łyżeczki przyprawy do mięs
    -1 łyżeczka tymianku
    -1 łyżeczka estragonu
    -1 łyżeczka lubczyku
    -odrobina pieprzu
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wędliny

Łopatka pieczona w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ząbki czosnku dzielimy na połowy. Łopatkę myjemy, osuszamy i nakłuwamy w kilku miejscach. Wciskamy do nich ząbki czosnku.
  • 2. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy w dużej misce. Następnie wrzucamy mięso i dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy na godzinę do lodówki.
  • 3. Mięso pieczemy przez 70 minut w 200 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Marynowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować