PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Łopatka pieczona po meksykańskuhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/79/0c58502f5b92c15075d01ee567eaf39810644b71.jpeg32641840http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/lopatka-pieczona-po-meksykansku-8
1.
Łopatkę, umyj, osusz, pokrój w dużą kostkę. Do miski włóż mięso, dodaj posiekany czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, ziarenka pieprzu, wlej oliwę, posyp solą, papryką ostrą i słodką. Wszystko dokładnie wymieszaj, włóż do lodówki na ok 3 godz.
2.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w plastry. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne, pokrój w paski. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Kukurydzę i fasolkę odcedź z zalewy. Do naczynia żaroodpornego włóż połowę mięsa, na to połowę cebuli,papryk,kukurydzy, fasoli i pomidorów, posyp solą, pieprzem i papryką chilli. Na to ułóż drugą warstwę, powtarzając kolejność pierwszej.
3.
Tak przygotowaną łopatkę piecz pod przykryciem w piekarniku 180*C ok 1 godziny i 30 min.
4.
Najlepiej smakuje podane z ryżem. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze