Łopatka gotowana w ziołowym wywarze

4.49 (179 ocen)

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

ŁOPATKA JEST DOSKONAŁYM MIĘSEM NA CIEPŁO JAK I NA ZIMNO. UWIELBIAM ŁOPATKĘ NA WIELKANOCNYM STOLE Z DODATKIEM CHRZANU.

  • 2 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 łopatka w całości
    1 por
    1 seler
    2 marchewki
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 liście laurowe,
    4 ziarna ziela angielskiego
    1 łyża majeranku
    1 łyżeczka słodkiej lub ostrej papryki
    1 łyżka bazylii
    1 łyżka oregano
    lubczyk
    sól
    woda
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Łopatka gotowana w ziołowym wywarze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki 1. Mięso myję, wkładam do garnka, zalewam wodą i dodaję obrane warzywa i przyprawy.
  • SKŁĄDNIKI 2. Wszystko zalewamy zimną wodą. Gotujemy na wolnym ogniu 2 godziny. Pozostawiamy ją w gorącej wodzie aby sobie doszła do miękkości lub podajemy po ugotowaniu.
  • WYWAR 3. Po ugotowaniu kroimy na plastry.

Porady

Z pozostałego wywaru warto przygotować żurek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować