Łopatka gotowana w zalewie

4.48 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna ,zdrowa bez konserwantów swojska wędlinka . Polecam .

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg łopatki

    Zalewa;
    1 l wody
    1/4 szklanki soli
    2 łyżki majonezu
    2 płaskie łyżeczki cukru
    1 łyżka pieprzu ziołowego
    1 łyżka pieprzu czarnego mielonego
    5 ząbków czosnku
    1 cebula
Wystaw ocenę:

4.48 (191 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Łopatka gotowana w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać wodę, dodać wszystkie składniki marynaty, zagotować. Do gotującej się marynaty włożyć mięso i gotować 12min od chwili zagotowania. Odstawić na 12 godz. Następnie po 12 godz. wyjąć mięso . Wywar zagotować i wrzucić mięso . Ponownie gotować 12 min od chwili zagotowania. Odstawić do wystygnięcia pod przykryciem. Wystudzone mięso wyjąć z garnka i włożyć do lodówki aby bardziej zastygło. Po tym czasie mięso gotowe do spożycia.

Porady

Mięso powinno być całkowicie zanurzone w zalewie

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łopatka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować