Łopatka faszerowana marchewką

0 (0 ocen)

  • 50 min

Propozycja na obiad, łopatka wieprzowa faszerowana marchewką pachnąca oregano i tymiankiem

  • 50 min

Składniki:

  • łopatka wieprzowa bez kości do 1,5 kg

    marchew 2 sztuki


    marynata :


    olej 1/4 szklanki

    tymianek i oregano świeże (listki )

    sól do smaku

    pieprz do smaku


    dodatkowo :


    liść laurowy

Łopatka faszerowana marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    mięso umyj i rozetnij na płat, lekko rozbij tłuczkiem

  • 2. w miseczce wymieszaj składniki marynaty
    natrzyj mięso i odstaw na 12 godz.( można i na noc, czy dłużej tym mięso będzie bardziej aromatyczne )
  • 3. obierz marchew ułóż na mięsie i zawiń w rulon ,mięso obwiń sznurkiem ,posyp listkami tymianku i oregano
  • 4. piecz zawinięte w folii aluminiowej 1,5 godziny w 170 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy