Łodygi cukinii a `la penne duszone w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Niewiele osób wie, że łodygi cukinii są jadalne i można wykorzystywać je w kuchni.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok 10 łodyg cukinii
    ok. 20 pomidorków koktajlowych
    2 ząbki czosnku
    łyżka masła
    sól
    pieprz
    suszone oregano
    suszona bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Penne

Łodygi cukinii a `la penne duszone w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łodygi cukinii dokładnie umyć i oczyścić z włókien identycznie jak postępuje się z rabarbarem.
    Pokroić po skosie by przypominały wyglądem makaron penne.
  • 2. W rondlu rozgrzać masło i wrzucić łodygi. Chwilkę podsmażyć. Dodać pokrojone na połówki pomidorki i drobno posiekany czosnek. Zalać niewielką ilością wody.
    Dusić do miękkości cukinii. Doprawić do smaku solą, pieprzem, bazylią i oregano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pomidorki koktajlowe Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować