Lody z masła orzechowego

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

W letnie, upalne dni takie lody świetnie się sprawdzą jako deser dla małych i dużych

  • 2 godz.
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 500 g masła orzechowego
    2 szklanki śmietany kremówki
    1 puszka mleka skondensowanego
    1 łyżka ekstraktu waniliowego

Lody z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubij mikserem. Odstaw na bok.
    W osobnej misce połącz ze sobą mleko skondensowane,ekstrakt waniliowy oraz masło orzechowe.
    Do masy orzechowej porcjami dodawaj ubitą śmietankę.
    Gotową masę przełóż do pojemniczka i przełóż do zamrażalnika na kilka godzin.
    Lody najlepiej smakują podane z sosem czekoladowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy