Lody z czerwonej borówki - 3 składnikowe w 3 minuty

0 (0 ocen)

  • 3 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Na letnie upały są po prostu idealne. Bardzo orzeźwiające, lekko kwaskowe i co najważniejsze pełne witamin, ponieważ przygotowane w 100% z naturalnych składników. Dodatkowy plus to, że przygotujecie je dosłownie w klika minut. Od razu po przygotowaniu mają kremową konsystencję podobną do lodów włoskich - moja rodzina lubi takie najbardziej. Można je oczywiście dodatkowo zmrozić przez 1-2 godziny w zamrażarce, by nabrały sztywniejszej konsystencji.

  • 3 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry zamrożonych czerwonych borówek
    5-6 łyżek płynnego miodu - ilość zależy jak bardzo słodkie lody lubimy
    350 ml słodkiej śmietanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody z czerwonej borówki - 3 składnikowe w 3 minuty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przechowywanie 1. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym i miksujemy, aż wszystkie składniki się połączą i uzyskamy kremową konsystencję.

    Lody można od razu podawać, będą bardzo delikatnie i aksamitne.

    Resztę lodów przekładamy do pojemników i przechowujemy w zamrażarce. Jednak takie lody najlepsze są świeże, dlatego warto robić je na bieżąco, tym bardziej, że ich wykonanie zajmuje dosłownie chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować