LODY Z BIAŁĄ I CZARNĄ CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 6 godz. 40 min

Moje ulubione lody

  • 6 godz. 40 min

Składniki:

  • 330 ml śmietany kremówki
    4 żółtka
    1/3 szklanki cukru
    1/2 tabliczki białej czekolady
    1/2 tabliczki deserowej czekolady

Lody z białą i czarną czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietanę ubić. Z żółtek i cukru ukręcić kogel-mogel. Wymieszać z bitą śmietaną i odłożyć do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie dodać czekoladę, dokładnie wymieszać, przełożyć do maszynki do lodów i postępować wg instrukcji.

Porady

Jeżeli nie macie maszynki, to wystarczy ubić białka pozostałe z kogla-mogla, dodać do ubitej śmietany, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać, przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki. Pycha!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy