Lody truskawkowo - jogurtowe

5 (192 ocen)

Bez zbędnych konserwantów i innych chemicznych dodatków. Idealne na lato, dla dzieci i dla dorosłych:)

Składniki:

  • Składniki na 6 sztuk:

    200 g truskawek
    150 ml jogurtu naturalnego lub smakowego (np. truskawkowy, waniliowy)
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru pudru (lub więcej, jeśli truskawki są kwaśne)
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody Sorbety

Lody truskawkowo - jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki oczyścić, pokroić na mniejsze kawałki, zmiksować z jogurtem. Dodać cukier puder i cukier waniliowy, wymieszać. W razie potrzeby dosłodzić do smaku. Masę wylać do specjalnych foremek na lody. Wstawić do zamrażarki na kilka godzin.

Porady

Przed wyjęciem, foremkę z lodami zanurzyć na chwilę w gorącej wodzie (dosłownie kilka sekund), wtedy lody ładnie wyjdą nam z foremek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować