Lody Rafaello

  • wyświetlono: 1900 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Po prostu pyszne! Idealnie kremowe, mocno migdałowo-kokosowe. Pyszny deser na upalne dni.

jola4311
  • 300min

Składniki

- 500 ml kremówki,
- 2 opakowania "Śnieżki",
- 2 tabliczki białej czekolady,
- po pół szklanki wiórek kokosowych i płatków migdałowych,
- 150 g waniliowego serka homogenizowanego.

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Lody Rafaello

  • 1. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Śmietanę kremówkę ubij na sztywno ze
    "Śnieżką", wymieszaj z wiórkami kokosowymi i płatkami
    migdałowymi.
    Do masy dodaj stopioną białą czekoladę i serek waniliowy, dokładnie
    wymieszaj. Przełóż do foremek (lub kubeczków np. po jogurtach), włóż
    da zamrażalnika na około 3-4 godziny.

Porady

Gotowe lody można podawać także z ssem czekoladowym lub owocowym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zyciemigdałykokosbiała czekoladaśmietanakomuniaLodyraffaellodomowe lodyna upalne dniprzyjęcie komunijnelody rafaellomigdałowy deserdeser z migałami
 

Komentarze

Podobne przepisy

Rafaello

Dodane przez: aniak

Rafaello

Przepis mam od bratowej.

Rafaello

Dodane przez: ilona_sabak

Rafaello

Polecam to ciasto ponieważ jest...

Placek z orzechami i masą krówkową

Dodane przez: Bo-Bożena

Rafaello

Szybki w wykonaniu kruchy placek...

rafaello

Dodane przez: adzia

Rafaello

Jest tak pyszne że znikło w kilka...

RAFAELLO

Dodane przez: Beata5

RAFAELLO

najlepsze :)

Rafaello

Dodane przez: judik

Rafaello

Pyszne ciasto dla wielbicieli kokosowych...