Lody porzeczkowe

4.98 (197 ocen)

Wspaniale orzeźwiające i kremowe lody porzeczkowe. Proste w wykonaniu, bez jajek i mocno owocowe. Pyszne!

Składniki:

  • 1 szklanka czarnych porzeczek
    1 szklanka śmietanki 30%
    4 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

4.98 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Lody

Lody porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Porzeczki włożyć do garnka i lekko podgrzewać, aż rozmiękną. Gorące przetrzeć przez sito, pozbywając się pestek i skórek. Schłodzić w lodówce.
  • 2. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Wlać zimne porzeczki i wszystko połączyć.
  • 3. Przełożyć masę do pojemnika i zamrozić. W trakcie mrożenia przemieszać parę razy lub przed mrożeniem włożyć masę do maszynki do lodów. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować