Lody migdałowo-ciasteczkowe

  • wyświetlono: 314 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Wg mnie to najlepsze lody jakie do tej pory jadłam. Puszyste i delikatne. Nie potrzebują maszynki do lodów. Jak to określiła Oliwka "po prostu najpychotniejsze" :))) czy może być lepsza opinia niż opinia dziecka?

IMG_3480

Składniki

250ml śmietanki 30%
200ml mleka skondensowanego słodzonego
50g płatków migdałów
ok 5 biszkoptów

Sposób przygotowania przepisu:

Lody migdałowo-ciasteczkowe

  • 1. Płatki migdałów zmielić w młynku na mączkę.
    Śmietanka i mleko powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubić na sztywno i cały czas ubijając wlewać mleko. Gdy się połączą dodać zmielone migdały i drobno pokruszone biszkopty. Masę wymieszać i przełożyć do zamykanego pojemnika. Mrozić kilka godzin.
    Przed podaniem wyjąć na ok 10 minut.

Porady

Pamiętajcie aby śmietanka była dobrze ubita. Wtedy lody będą puszyste i będą się dobrze nakładały.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zyciesezonowe_przysmakilatomigdałyDeserbiszkoptykremówkapodwieczorekLodydomowe lodyśmietanka 30mleko skondensowane słodzonelody bez maszynkilody bez jajek

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasteczkowe lizaki

Dodane przez: RedakcjaPP

Ciasteczkowe lizaki

Zrobiłam je na otarcie łez mojego...

Seromak

Dodane przez: aicha1988

Seromakowiec na ciasteczkowym spodzie

Idealna propozycja dla tych, którzy...

image-10yna20

Dodane przez: Kasia_S

Deser ciasteczkowy

dziecinnie prosty w przygotowaniu,...

ciasteczkowe lizaczki

Dodane przez: mamusia_pl

Cake pops - ciasteczkowe lizaczki

Lubię spędzać czas z moimi dziećmi,...

Lody w wafelku

Dodane przez: Kasia Pichci

Lody

Ostatnio przeglądałam swoje przepis...

Ciasteczkowe kreacje

Dodane przez: Piwowar

CIASTECZKOWE KREACJE

Prosty przepis dający wiele możliwości,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE