Domowe lody są najlepsze. Wypróbujcie te na bazie banana. Sprawiają wrażenie kremowych, a nie mają mleka i śmietany. Polecam. Można wykorzystać do nich różne owoce.
Składniki:
maliny świeże 200 gram
banany duże 2 sztuki
4 łyżki płynnego miodu
20 listków świeżej mięty
1/3 szklanki malin do dekoracji
mięta do dekoracji
Lody malinowo-miętowe na bazie banana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obrać i pokroić na mniejsze części. Maliny i banana zamrozić - najlepiej na całą noc.
2.Zamrożone banany i maliny oraz świeże listki mięty i miód miksujemy na gładki krem (dobrym blenderem do kruszenia lodu). Nie musimy już wkładać lodów do zamrażalki. Spożywamy od razu. Pyszne, polecam.
Porady
Można je przygotować również w zimie - mrożone maliny są dostępne.
Komentarze